maandag 21 januari 2013

Het dappere roodborstje!

Dit weekend onze tuinvogels geteld. Je hebt maar een half uur, maar gelukkig kwamen ze toen wel gezellig de tuin in. Ze zouden maar voorbij vliegen, want die vogels mag je niet meetellen!
Met verrekijker, telschema, lijst met vogels met foto's erbij en een kop thee zat ik voor het raam naar buiten te gluren.

Groenlingen, houtduiven, kauwen, pimpelmezen, koolmezen, vinken, merels, gelukkig ook huismussen en een roodborstje zagen we in de tuin tijdens het tellende half uur.

Toch ook veel geleerd na zo'n half uur turen. De merel scharrelt wat rond tussen de struiken op de grond en pikt de restje van de anderen. De huismussen worden door de koolmezen en pimpelmezen verjaagd. En het dappere roodborstje was de enige die aan de vogelvoerblikken durfde te pikken. De rest hield zich bij het vertrouwde vetbolletje en de voedersilo.
Maar na een paar dagen zijn de vogelvoerblikken toch in trek of is de voedersilo leeg? Nu zitten er alleen nog meer vogels in de tuin dan tijdens de tuinvogeltelling!

Het was weer een relaxte bezigheid voor het weekend met een mooie uitkomst voor de vogelbescherming, een recordaantal deelnemers en recordaantal vogels tijdens de 10e tuinvogeltelling. Zou Social Media hier iets mee te maken hebben? En de winnaar is ... de huismus op 1, koolmees op 2 en de merel op de derde plek. Meer nieuws over de top 10 van tuinvogels en verdere tips over vogels in de tuin staat op www.tuinvogeltelling.nl


1 opmerking:

  1. Herkenbaar! Je gaat veel beter kijken. Ons roodborstje heeft zelfs een naam gekregen: Bert. Ook de kinderen houden de vogels in de tuin nu goed in de gaten. Kijk, daar is Bert weer.

    BeantwoordenVerwijderen